Flexibel en creatief

Vergroot je digitale vaardigheid

online of op locatie

Neem contact met ons op

Teams les in groepjes

Het klinkt een beetje dubbel. Een Team is natuurlijk altijd een groepje. Op deze pagina komt uitleg over hoe je de klas in kleinere groepjes kunt verdelen en als docent bij alle groepjes langs kunt gaan om mee te kijken bij het groepsoverleg. Het is namelijk mogelijk om 4 vergaderingen tegelijk actief te hebben.

Stappenplan:

  1. Ga naar het team van de Klas en klik op de drie puntjes voor meer opties. Klik op Kanaal toevoegen.
  2. Je komt in het volgende scherm. Zet de instelling op privé. Hierdoor kun je een bepaalde groep creëren die in dit kanaal kan werken en vergaderen.
  3. Geef het kanaal een naam: bijvoorbeeld Groep A

4. Hierna kun je leden toevoegen aan het kanaal. Je kunt hier van tevoren dus al een indeling maken.

Het kan zijn dat je de klas de indeling wilt laten bepalen omdat je bijvoorbeeld een aantal keuze-onderwerpen hebt een nog niet van tevoren weet wie in welk groepje wil gaan werken. Eigenlijk werkt het dan nog steeds op dezelfde manier. Je maakt drie kanalen aan en zet ze in plaats van privé op openbaar. Je geeft de leerlingen de opdracht om naar het kanaal van hun keuze te gaan. De leerlingen kunnen daar inloggen op een van tevoren geplande vergadering of zelf een nieuwe vergadering starten in de onderste werkbalk.

Het is handig om een duidelijk tijdstip af te spreken wanneer iedereen weer bij de centrale vergadering is zodat je het geleerde in de groepjes kunt terugkoppelen en zodat je de les centraal kunt afsluiten.