Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Escape the classroom

Escape-the-classroom

Escapetheclassroom en docentenbijscholing

Je kunt escape-the-classroom inzetten als toetsvoorbereiding of als activiteit bij de jaarsluiting. Het is ook mogelijke om gedeeltes toe te passen als activerende werkvormen tijdens een reguliere les.Nog een andere toepassing is het om de escape-the-classroom in te zetten in de breakout rooms van Teams. Leerlingen kunnen dan als Team proberen zo snel mogelijk de code te kraken. Op deze pagina lees je hier meer over.

Mijn allereerste digitale escape the classroom die ik heb gemaakt staat hier: escape the classroom Frans. Zorg ervoor dat je een goed verhaal hebt met een beginpunt en een eindpunt. De puzzels mogen niet te eenvoudig zijn maar ook zeker niet te moeilijk. Het is volgens mij een zeer leerzame en activerende manier om je leerlingen aan het werk te zetten. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Een aantal hiervan worden ook gedeeld op sociale media en op pinterest. Het is zeker de moeite waard om te zoeken. De escape de classroom die ik heb gemaakt is met Google Forms.

bron : http://www.docentenbijscholing.nl

Leuke sites om je puzzels nog ingewikkelder of levensecht te maken:

Bonnetjesmaker, met deze site kun je een kassabon aanpassen aan de situatie die je beschreven hebt.

http://www.customreceipt.com/

QR code maker

https://nl.qr-code-generator.com/

Escape the classsroom met Microsoft Onenote

In OneNote bestaat de mogelijkheid om secties een wachtwoord te geven.

Dat doe je door met de rechtermuisknop op een sectie te klikken en te kiezen voor “Deze sectie met een wachtwoord beveiligen”. Je kunt op die manier leerlingen van sectie naar sectie laten gaan door een puzzel of vraagstuk op te lossen. Het juiste antwoord levert dan het wachtwoord op voor de volgende sectie/vraag. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om leerlingen een zin te laten maken van alle wachtwoorden.

Hoe voeg je een wachtwoord toe aan een sectie?

  1. Klik op de rechtermuisknop als je op de sectie staat.
  2. Klik op wachtwoordbeveiliging in het menu.
  3. Klik op wachtwoord toevoegen.
  4. Voer het wachtwoord in.
  5. Voer het wachtwoord nogmaals in om te bevestigen.
  6. Klik op OK.

Training Escape the Classroom In een Escape the Classroom lost een groepje leerlingen een aantal spannende puzzels op. Ondertussen wordt er van alles geleerd; letterlijk spelenderwijs leren. Escape the Classroom is er voor alle leeftijden, niveaus en over elk denkbaar onderwerp. Je leerlingen krijgen er enorm veel leerplezier van! #kraakdecode #escapetheclassroom #escaperoom #aardrijkskunde