Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Spelletjes

Languages online

Grammatica spelletjes voor alle talen.Op de site van Languagesonline kun je heel veel verschillende spelletjes in verschillende talen spelen. Het is ook mogelijk om opdrachten als pdf te downloaden.

Een aantal voorbeelden:

 

Dobble in het Frans

Ken je het spelletje dobble? Het geeft in ieder geval energie in je klas. Op de Facebookpagina voor docenten Frans deelde Carola Lindhout het volgende spel. Gedeeld met toestemming.

Spelregels Dobble

kaartspelAlle spelers draaien tegelijkertijd hun kaart om en het spel kan beginnen. Wie als eerste ziet welk symbool van zijn kaart overeen komt met de kaart in het midden (de bovenste van de stapel), roept de overeenkomst en legt de kaart op zijn stapel. Nu begint direct de volgende ronde. En bij dit spel roep je dat natuurlijk in het Frans.

Pinterest

Op pinterest staan heel veel leuke spelletjes. Vaak zijn ze voor de basisschool maar je kunt ze in Nederland in het VO ook gebruiken.