Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Schrijfvaardigheid

Onderwerpen

  • klikbrief
  • accenten
  • e-twinning

Klikbrief

Klikbrief  is een website waarbij je geen account nodig hebt. Eigenlijk is het gewoon een hele snelle manier om een vrij standaard brief in elkaar te zetten. Handig om in het begin van een lessenserie over schrijfvaardigheid in te zetten. Klikbrief is er voor verschillende talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands en Spaans.

Je klikt in iedere fase van de opbouw van je brief aan wat je nodig hebt. Er staan allerlei handige standaardzinnen in het programma. Het programma controleert of je niets vergeten bent. Als je klaar bent kun je de brief nog verder aanvullen met je eigen gegevens en dan printen of mailen.

Van klikbrief wordt je niet creatief maar je leert wel op een snelle manier de briefconventies toepassen en dat is in combinatie met een aantal standaardzinnen die je persoonlijk kunt maken en kunt aanpassen maakt dit wel een handige aanvulling op het lesprogramma schrijfvaardigheid.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10-684x1024.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Aantekening-2020-05-10-192905.jpg

Op veel scholen werken leerlingen met chromebooks. Dan zijn de speciale tekens net weer even anders. Download hier een leuke poster voor in je lokaal:

Deze informatie kun je gebruiken om extra materiaal te zoeken om te oefenen met de vaardigheden. Voor het vak Frans kijk ik regelmatig naar Delf/dalf examens. Soms is dit een goede aanvulling op het materiaal uit de methode. Hieronder zie je 2 opdrachten uit een Delf examen A1