Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Gimkit

Gimkit algemeen

  • oefenen van woorden/begrippen
  • bibliotheek met lesstof
  • individueel of in teamverband oefenen
  • spelelement met boosters en plaagelementen die je kunt verdienen door goed te antwoorden.
  • live spelen en oefenen maar ook als huiswerk te gebruiken

Impostors

Als je een set hebt aangemaakt kun je verschillende keuzes maken over hoe je het spel gaat spelen. Leerlingen die het spel AmongUs kennen snappen de regels van het spel snel, want het werkt op dezelfde manier. Je hebt minimaal 4 spelers nodig.

Ga naar www.gimkit.com

Rolverdeling

Aan het begin van het spel krijg je de rol die je in het spel hebt te zien:

  • Crewmate – De rest van de klas.
  • Impostor – Het aantal kun je zelf instellen, standaard zijn het er 2.

Instructie voor de leerlingen

Crewmates – doen onderzoek en proberen de impostors te ontmaskeren

In dit spel kun je onderzoek doen door zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. De energie die je hiermee verdient kun je inzetten om verschillende onderdelen te ontgrendelen:

7 energie- onderzoek doen naar 1 van de crewmates – dit kan openbaar (iedereen ziet het resultaat of geheim)

10 energie – vergadering beleggen en stemmen

Impostors – verstoren het proces en kunnen net doen alsof ze crewmates zijn.

Meeting en Voting

De docent kan het overleg stoppen door op de knop start voting te klikken. Degene met de meeste stemmen gaat eruit. Deze crewmate kan dan nog steeds meedoen en zijn energie doneren aan andere crewmates zolang er nog meeting over zijn. Er zijn net zoveel meetings als het aantal impostors + 1 voor iedere acht spelers.

Xnip2020-11-25_11-58-01.png

https://www.gimkit.com/TrustNoOne Voor de echte profs.

Gimkit is ontworpen door een student. Leerlingen in de klas vragen regelmatig of we weer een spelletje gaan doen. Voor de docent is het ook leuk om mee te doen omdat je de zwakke leerlingen wat kunt helpen en de sterkere leerlingen wat meer uitdaging kunt bieden door ze dwars te zitten.

Je kunt gimkit op verschillende manieren spelen en het is aantrekkelijk om hier mee te variëren. Er komen ook steeds nieuwe updates. Zo kun je bijvoorbeeld 1 leerling of de docent de uitdager laten zijn (Boss battle). Je speelt dan met de hele klas tegen 1 persoon. En daar worden de leerlingen erg fanatiek door.

Het is ook mogelijk voor leerlingen om hun eigen spel te ontwerpen. Je kunt een spel op drie manieren spelen: Op tijd, met een individueel doel of met een gezamenlijk doel. De instellingen die je doen zijn erg uitgebreid. De leerling krijgt een set van vragen die steeds terug komen, door naar de shop te gaan kan hij powerups kopen voor zichzelf maar ook tools om klasgenoten dwars te zitten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-44.png