Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Podcast

Er zijn veel podcasts over onderwijs. Hieronder een lijstje van mijn favoriete onderwijspodcasts:

Er zijn er nog veel meer. Interessant om naar te luisteren en zeer leerzaam.

‘Podcast in de klas’

Welkom bij ‘Podcast in de klas’. Dit is een podcast over onderwijs. Over wat leerlingen en docenten bezighoudt op school, maar vooral in de klas. Over mondelingen en motivatie. Over huiswerk en tips om betere cijfers te halen. Over verwachtingen en allerlei lopende zaken die je op een school zoal tegen komt. In een aantal afleveringen laat Roberto Cristofoli leerlingen en docenten aan het woord en misschien krijg je van hun wel waardevolle tips voor de komende schoolexamens of toetsweken. Ook de actualiteit mag in een podcast niet ontbreken, we gaan het allemaal wel zien. Of beter gezegd ‘horen’, want dit is een podcast. Ben je benieuwd naar meer antwoorden en tips? Wil je weten wat iedereen nog meer te zeggen heeft? Luister dan naar de eerste aflevering en abonneer je alvast op deze podcast in de klas.

Afl. 3 – Slaapgedrag en social media

from  Podcast over onderwijs

Feb 29, 2020

Afl. 3 van ‘Podcast in de klas’ gaat over slaapgedrag van tieners en het gebruik van social media. Roberto Cristofoli gaat in gesprek met Maj-Britt Inhulsen en Maartje van Stralen. Zij zijn gezondheidswetenschappers van de VU te Amsterdam en doen onderzoek naar slaapgedrag. Je krijgt inzicht in wat het onderzoek inhield en wat de relatie is tussen slaapgedrag en social media. En aan het eind geeft Maj-Britt je tips om beter te slapen. Verder interviewden Paul Simons en Roberto enkele brugklasleerlingen. Luister naar hun ervaringen met slapen en hun smartphones. ‘Podcast in de klas’ is een podcast over onderwijs. Over wat leerlingen en docenten bezighoudt op school, maar vooral in de klas.

https://podcastluisteren.nl/ep/Podcast-over-onderwijs-Afl-3-Slaapgedrag-en-social-media#/