Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

puzzeltools

Of je nu een escape-the-classroom wilt maken of dat je nu gewoon nog iets nodig hebt om je les mee te vullen dat net weer even andere vaardigheden van de leerlingen vraagt. Een puzzel doet het vaak heel erg goed.

Kruiswoordraadsels

Op de site: https://crosswordlabs.com kun je heel eenvoudig een kruiswoordraadsel maken. Je vult het woord in dat je, dan een spatie, en dan de omschrijving. Het programma geeft aan wanneer er genoeg omschrijving zijn om een puzzel te maken. Je kunt hem hieronder proberen.

Woordzoekers

Op de site van wordsearchlab kun je een woordzoeker maken met begrippen of woorden. Je hoeft ze alleen maar in te voeren met een komma ertussen en voilà, een heel eenvoudige en snelle manier om een woordzoeker te maken.

De moeilijkheidsgraad van deze puzzels kun je zelf bepalen door aan te geven welke richtingen van woorden je op wilt gaan. Het is gelukkig ook mogelijk om een antwoordenmodel te genereren dat scheelt een hoop gezoek!

Een variant hierop is: woordzoekerfabriek