Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Quizlet


Quizlet

Quizlet is een tool die leren en gamen combineert. Leerlingen kunnen tijdens de les of als huiswerk aan de slag met woordenlijsten. Deze lijsten kunnen ze zelf invoeren maar ze kunnen ook via een door de docent aangemaakte klas gedeeld worden. Er zit een duidelijke structuur en opbouw in het leren. Het is mogelijk om de uitspraak van woorden te horen en om plaatjes toe te voegen aan de woorden of begrippen die geleerd moeten worden. Ook kun je met een kleur de verschillen tussen woorden aangeven (bv.: mannelijke en vrouwelijke woorden). Het is mogelijk om de resultaten van leerlingen te volgen, je kunt per onderdeel zien hoe de leerling heeft gewerkt.

Hieronder zie je de mogelijkheden van quizlet.

Leermethoden

Kaarten
Leer termen en definities of vragen en antwoorden zoals je dat ook met geschreven woordenlijsten zou doen.

LerenBeantwoord steeds moeilijker wordende vragen. Deze studiemethode creëert een persoonlijke leerplan op basis van hoe bekend je bent met de inhoud, en zorgt ervoor dat je alles weet wat je moet weten.

Schrijven
Beantwoord vragen door je antwoord op te schrijven. Als je een vraag mist, kun je daar later nog op terug komen.

Spellen
Luister naar termen en definities en vul in wat je hoort. Deze methode werkt goed bij het leren van een nieuwe taal of het oefenen van spelling in je eigen taal.

Test
Kijk hoe goed je een proefwerk zou maken door middel verschillende soorten vragen.

De voordelen van Quizlet Leren

 1. Het maakt het leren gestructureerder met behulp van een studieplan dat je vervolgens begeleidt door je te vertellen wat en wanneer geoefend moet worden.
 2. Zie hoe je vooruit gaat, krijg vriendelijke herinneringen om te gaan leren en ga vooruit met korte, actieve studiesessies.
 3. Quizlet Leren wordt aangedreven door het nieuwe assistentleerplatform van Quizlet dat gegevens van miljoenen anonieme studiesessies gebruikt en deze vervolgens combineert met bewezen ideeën uit de cognitieve wetenschap.

Spellen

Combineren
Combineer zo snel als je kunt termen en definities.

Zwaartekracht
Voer antwoorden snel in om te voorkomen dat asteroïden je planeet raken. Hoe hoger het niveau dat je bereikt, hoe sneller de asteroïden vallen.

Quizlet.liveDaag anderen uit tot een spelletje Quizlet Live! Spelers werken in teams en moeten termen en definities aan elkaar koppelen. Je kunt Quizlet Live in teams of in de modus Personen spelen.

Een quizelement waarbij je een woordenlijst test. De laatste update is dat je het ook individueel kunt spelen. Alle leerlingen hebben een aantal antwoorden voor zich. Alleen bij het juiste antwoord moeten zij dit aanklikken. Het kan zijn dat niet zij maar juist hun teamgenoot het antwoord heeft. Op het scherm zie je de voortgang van de teams. Als iemand een fout maakt moet het team weer overnieuw beginnen. Je kunt er voor kiezen om leerlingen bij elkaar in een groepje te laten zitten en zo te laten overleggen, maar dit hoeft niet.

Quizlet gebruiken met Microsoft Teams

Er zijn twee manieren om sets te delen met behulp van Microsoft Teams: een set toevoegen aan een tabblad en een set posten in een gesprek. Met behulp van tabbladen kun je content voor je klas pinnen en weergeven, en je kunt Conversaties gebruiken om berichten te verzenden en te posten aan alle leden in je kanaal.


Quizlet aan je Microsoft Team toevoegen

 1. Meld je aan bij je Quizlet-account.
 2. Meld je aan bij je Microsoft Team.
 3. Klik in de zijbalk van Microsoft Team op Apps.
 4. Zoek naar Quizlet.
 5. Klik op Een team toevoegen.
 6. Selecteer een team in het menu.
 7. Klik op Installeren.

Als de app geïnstalleerd is, kun je sets delen op de website van Microsoft Teams en in de desktop app.

Een set als tabblad toevoegen

 1. Klik op +.
 2. Selecteer Quizlet.
 3. Kopieer een link naar een set.
 4. Klik op Zoeken.
 5. Klik op Opslaan.

Een set in een gesprek posten

Je kunt zoeken naar Quizlet-sets en ze direct posten op het tabblad gesprek op ieder kanaal. Leden van het kanaal kunnen dan je set bekijken of leren.

 1. Klik op het tabblad Conversaties.
 2. Klik op het More_menu_-_iOS_-_Resized.png (menu Meer).
 3. Selecteer Quizlet.
 4. Zoek een set.
 5. Voeg een set toe aan een bericht voor je kanaal.
 6. Klik op Verzenden.

Instellingen en opties

Zet de Quizlet-app in je berichtentools vast door te klikken op More_menu_-_iOS_-_Resized.png(menu Meer) en vervolgens op Vastmaken.