Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Whiteboard.fi

Whiteboard.fi - Free online whiteboard for teachers and classrooms

Deze site heeft is speciaal voor het onderwijs en heeft de mogelijkheid om leerlingen op een interactieve manier met je les mee te laten doen. Whiteboard.fi is een eenvoudig maar krachtig online whiteboard. Met een code geef je studenten toegang tot jouw whiteboard, zodat zij zien wat jij schrijft en tekent. Op hun eigen whiteboard kunnen ze antwoorden of input geven, waarbij jij een overzicht van alle whiteboards krijgt.Zo zie wat iedere student doet.

Whitebord.fi heeft een gratis versie en je kunt het altijd gebruiken zonder je eerst te registreren. Je kunt een klas aanmaken en leerlingen kunnen zich aanmelden met een link, een klascode of een QR-code.

Het werkt eigenlijk hetzelfde als de wisbordjes. Alle leerlingen hebben hun eigen wisbordje waar ze hun antwoord op kunnen schrijven. De docent ziet de resultaten van de leerlingen in real-time en kan dus ook meteen corrigeren of feedback geven.