Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Nearpod distance learning certificate

Al een aantal jaren maak ik gebruik van nearpod.com. Er was een mogelijkheid om door een cursus te volgen goldmember te worden. Dat liet ik me geen 2x zeggen dus in plaats van te betalen ben ik de mogelijkheden van het inzetten van nearpod gaan bestuderen. Ik werd enthousiast van deze tool omdat het niet alleen manier is die je kunt gebruiken om je leerlingen actief te houden tijdens een gewone les, maar je kunt ook heel goed flipping the classroom uitvoeren met deze tool. Leerlingen kunnen zelfstandig of docentgestuurd werken.

De afgelopen tijd hebben ze veel veranderingen aangebracht bij Nearpod. Zo is er nu ook een mogelijkheid tot het toevoegen van een link naar Flipgrid. Superhandig want alle opdrachten en activiteiten staan op deze manier bij elkaar en de leerling hoeft niet want site te wisselen. Een andere leuke optie is dat ze allerlei spelletjes en uitdagingen hebben toegevoegd voor de leerlingen.

Behalve de interactie is dit ook een geweldige tool om in contact met je leerlingen te blijven. Je kunt ze allerlei vragen laten beantwoorden. Leerlingen kunnen samenwerken en de docent kan feedback geven. Het is mogelijk om zelf lessen in elkaar te zetten, maar het is ook mogelijk om bestaande lessen te geven of om deze aan te passen. Ik was al fan van Nearpod, zeker nadat ik zo’n mooi blauw shirt van hen gekregen heb toen ik certified educator werd, en mijn enthousiasme is alleen maar groter worden na al die mooie toevoegingen die ze hebben gedaan.

Als je zelf een les wilt maken kun je kiezen uit 3 opties.

Optie 1. Add Content Hieronder zie je de vele mogelijkheden waar je uit kunt kiezen.

Optie 2. Add web content (hier kun je een link naar een website invoeren)

Optie 3. Add activity Hier zie je vele activiteiten waar je uit kunt kiezen. Zo maak je de les zeer interactief.

Op de website www.nearpod.com kun je veel informatie vinden over afstandsleren maar ook over lesgeven in het algemeen. Verder zijn er verschillende Facebook-pagina’s om op de hoogte te blijven. En als je het leuk vindt…..kun je natuurlijk altijd een paar Nearpod certificaten halen.

Klein foutje die dubbele achternaam


, , , , , , , , , ,