Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Teams update vergaderingen

Gelukkig is Teams een programma dat zich blijft door ontwikkelen. Heb jij dat ook wel eens dat je moet vergaderen en dat het op de een of andere manier niet goed lukt om je vergadering in te plannen? Soms heb je te maken met externen of soms wil je graag dat een collega je even komt helpen.
Zo normaal als dat in de offline lessituatie was, zo lastig kan dat soms zijn in de hybride lessituatie. Als iemand geen lid is van een Team kon je hem tot voorkort niet toevoegen aan een je vergadering. Als je nu je vergadering opstart kan dat wel. Je krijgt het volgende te zien:

Met deze optie heb je de mogelijkheid om mensen naar je vergadering toe te halen door op deelnemers toevoegen te klikken en de optie om je vergadering naar mensen toe te brengen door de optie van de koppeling en de e-mail.

Zoals meestal hebben ook deze voordelen ook weer nadelen. Tijdens de vergadering is er nu ook een link te zien waarmee je mensen in je vergadering kunt halen en deze is ook te gebruiken door deelnemers van je vergadering. Leerlingen kunnen dus eenvoudiger andere mensen binnen je vergadering halen en daar zit natuurlijk geen enkele docent op te wachten.

De meest praktische manier om indringers te voorkomen is nog steeds gebruik maken van de lobby. Deze lobby kun je instellen bij de vergaderopties. Hierdoor hou jij als eigenaar van de vergadering de controle over wie er wel of niet in de vergadering aanwezig mogen zijn. Zelf vind ik de lobby ook best lastig. Heb je net je les opgestart zit je net lekker in je verhaal, krijg je steeds meldingen dat er mensen in de wacht staan. Aan de andere kant geeft het wel duidelijkheid en kunnen mensen niet zomaar je online les insluipen., , , , , , , , , , , , , , ,