Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Microsoft Teams updates

Maart 2021

Gelukkig zitten ze bij Microsoft niet stil. Er zijn de laatste tijd veel handig updates gekomen voor het onderwijs. Zo heb ik vorige week een handig filmpje gemaakt in samenwerking met Microsoft en Edutrainers over hoe je bestanden kunt vastpinnen en over het mapje lesmateriaal. Maar dat zijn niet de enige ontwikkelingen.

Het is nu ook mogelijk om veel dingen vooraf en tijdens je vergadering aan te passen op het gebied van vergaderopties. Dit is erg handig want doordat het onderwijs iedere dag anders is en we steeds met nieuwe situaties te maken hebben is het handig om te kunnen variëren. Bij de vergaderopties kun je de volgende zaken instellen:

Er is hier geen goed of fout in, het gaat er om wat bij de lessituatie past.

Handige tips en updates:

  • Als jij of je leerlingen een bestand vaak gebruiken zet het dan bovenin vast door het vast te pinnen. Dit doe je door op de (…) achter het bestand te klikken en vervolgens op vastmaken.
  • In Teams kun je nu ook de aanwezigheidsrapporten achteraf downloaden van een kanaalvergadering. Best handig want als je hybride moet lesgeven heb je al genoeg aan je hoofd. Je kunt het vinden onder je vergadering en je kunt het downloaden in excel. Kun je niet alle kolommen lezen maak ze dan iets breder, dan verschijnt de tekst vanzelf.
  • Verder zijn er ook mooie updates in Powerpoint. Als je op de ontwerpideëen toevoegen klikt zie je bij sommige ontwerpen een camerasymbool onderin staan. Als je deze gebruikt is je titelblad een filmpje. Je hebt dan dus bewegend beeld.


, , , , , , , , , , ,