Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Lockdown 2 ook dit gaat ons lukken

Laat ik maar beginnen met mezelf moet in te spreken. We waren net zo lekker bezig op school. Natuurlijk merkten we aan alles dat het anders was en dat het spannend was. Met mondkapjes op door de school lopen was echt even wennen. Maar ja alles doen zodat we maar op school konden blijven lesgeven.

Nu is het vakantie en kunnen we ons weer voorbereiden op een periode van online-lesgeven. Persoonlijk vind ik het niet leuk maar wel heel veel beter dan hybride lesgeven. Daar kreeg ik af en toe echt zweet van op mijn rug. Dan moest ik aan zoveel dingen denken terwijl er ook nog 25 leerlingen voor mijn neus zaten. Het geeft dus op een bepaalde manier ook wel rust om weer met een ding bezig te zijn. Terwijl ik dit schijf denk ik meteen: Ja maar de eindexamenleerlingen dan…….

We gaan het zo goed mogelijk doen en gelukkig zijn we weer wat wijzer en handiger dan voor de zomervakantie. De afgelopen maanden ben ik op veel scholen geweest en ik merkte dat voor niemand Teams meer helemaal onbekend terrein was. Dat is positief want dan kunnen we nu meer gaan lesgeven in plaats van overleven.

Er blijven ook steeds updates komen bij Microsoft Teams en dat is fijn. De afgelopen periode hebben we een aantal handige extra’s tot onze beschikking gekregen.

  • toghether mode (rustgevender voor de docent en nog grappig ook)
  • leerlingen spreekrecht ontnemen (rustgevender voor de docent, soms noodzakelijk)
  • vergaderopties aanpassen tijdens de meeting
  • meer smileys
  • jezelf of iemand anders in de spotlights zetten
  • berichten vastpinnen zodat je ze later makkelijk kunt terugvinden
  • ruisonderdrukking aanpassen

En we hebben Breakout rooms…..we hebben er lang op moeten wachten maar we kunnen nu ook nieuwe werkvormen gaan toepassen omdat leerlingen nu eenvoudig in groepjes kunnen werken. Ik heb het tijdens mijn lessen op school snel nog even geprobeerd met een aantal klassen en het was een praktisch toepasbare oplossing. Ik ben er blij mee. Wil je meer lezen over de updates of over de breakout rooms kijk dan even op deze site. Wil je een training of wil je begeleiding bij het online lesgeven? Neem gerust contact met mij op, dan kijk ik wat ik voor je kan betekenen.

Voor nu in ieder geval een hele fijne vakantie en alle goeds voor 2021!

Marleen, , , , , , , , , , , , , , ,