Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Kahoot en Quizlet toevoegen aan Teams

Het is mogelijk om de Apps van Kahoot en Quizlet in Teams te installeren. Hierdoor kun je nog eenvoudiger huiswerk opgeven op leerlingen laten leren met de woordjes. Kahoot heeft 2 mogelijkheden: live spelen en als huiswerkopdracht een challenge maken. Quizlet heeft mogelijkheden om de woorden of begrippen te leren en te oefenen en je kunt een spel live spelen via quizlet.live

Bij Kahoot kun je een apart tabblad maken door de app te installeren in het kanaal. In dit tabblad komen al je Kahoots te staan en kun op deze manier kun je gemakkelijk opdrachten geven aan de leerlingen. Als je een keuze hebt gemaakt dan wordt de opdracht in het kanaal algemeen geplaatst van je klas. Het voordeel is dat je dus als docent niet helemaal naar de website van Kahoot hoeft te gaan om een quiz op te starten. Wil je weten hoe dat precies werkt, kijk dan hier op de website.

Bij Quizlet gaat het net even anders. Hier krijg je geen tabblad met het volledige programma maar een tabblad per studieset. Deze zul je dus regelmatig moeten aanpassen omdat er anders teveel tabs in je kanaal komen te staan. Je kunt een studieset toevoegen door de link te plakken en dan op opslaan te klikken. Het is handig om de naam van het tabblad te veranderen in Quizlet zo is het voor de leerlingen ook duidelijk waar ze de stof kunnen terugvinden. Je kunt ook een studieset toevoegen aan een gesprek. Dit doe je door op de onderste balk op de Q van Quizlet te klikken en als deze er nog niet staat klik je eerst op de (…). Wil je weten hoe dat precies werkt, kijk dan hier op de website.

Handig dat het allemaal op 1 plek kan, hoe minder inloggen en uitloggen hoe minder lestijd er verloren gaat. Het is vast herkenbaar dat je lang moet wachten voordat je verder kunt met de les omdat een leerling de code niet heeft of op de verkeerde plek inlogt. Op deze manier is dat dus definitief verleden tijd., , ,