Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Updates Teams in de praktijk

We konden bijna niet wachten maar eindelijk is het zover de updates van Teams die aangekondigd waren zijn uitgerold. En wat is het handig.

  • 9 leerlingen in beeld (3×3)
  • hand opsteken
  • aanwezigheidslijst downloaden
  • kahootapp

De afgelopen week ben ik een beetje gaan experimenteren met wel of geen camera aan. De resultaten hiervan waren nogal wisselend. Bij de ene klas werkte het erg goed en ik was vooral heel blij om mijn leerlingen weer te zien. Ik had het idee dat het voor hen er minder toe deed. In een andere klas hadden ze er niet zo’n zin in en als de sfeer eenmaal zo is dan is het moeilijk om ze over de streep te krijgen. Misschien een kwestie van langzaam opbouwen wie zal het zeggen. Ik vind het als docent zeker toegevoegde waarde hebben als leerlingen hun camera’s aan hebben omdat je meer contact kunt maken met leerlingen en omdat je ziet wat ze aan de andere kant van het scherm uitspoken.

Het handopsteken tijdens de les geeft wel rust een duidelijkheid. Leerlingen die wat verlegen zijn kunnen nu ook gemakkelijker om aandacht vragen. Bovendien is het een leuke manier om een quiz te spelen. Hand omhoog is ja en hand omlaag is nee.

Rechtsboven zit staat een pijl waarmee je de aanwezigheidsgegevens van de vergadering kunt downloaden. Zo kun je deze gegevens makkelijker verwerken in het leerlingvolgsysteem. Je weet nu precies wie er om welke tijd was.

Als laatste is het sinds deze week mogelijk om via apps de Kahoot-quiz rechtstreeks vanuit Teams op te starten. Ik moet het nog even aan laten zetten op mijn school maar zodra dat gebeurd is zal ik er een filmpje van maken., , ,