Passend Onderwijs

Bekijk het vanuit alle kanten, de docent, de school maar vooral vanuit het perspectief van de leerling. Creëer een werkbare situatie voor iedereen! Ik vertel je er graag meer over vanuit mijn eigen ervaring.

Gamen op vrijdag

Het was mijn zevende lesuur op vrijdag en ik moest de passé composé gaan herhalen. Zelf had ik al niet zoveel motivatie meer na een hele dag online lesgeven. Ik had daarom een screencast gemaakt van mijn uitleg zodat ik in ieder geval even mijn stem zou kunnen sparen.

Toen mijn leerlingen de uitleg aan het bekijken waren en daarna op de methodesite oefeningen gingen maken vond ik het zo stil dat ik nog snel naar een manier zocht om contact met ze te maken. Ik kwam op de site van www.gimkit.com een site waar ik wel vaker games met leerlingen speel en waar ze op een leuke manier hun woorden en grammatica kunnen oefenen en leren.

Nu zag ik dat ze een nieuwe game hadden toegevoegd. Ik heb aan de leerlingen uitgelegd dat ik het zelf ook nog nooit had gespeeld. Het meedoen was vrijwillig, maar na een tijdje had ik er toch best een aantal online. Het was leuk en motiverend om op deze manier met de leerstof aan de gang te gaan. Ik had zelf na een tijdje ook ingelogd op mijn telefoon en ik was eigenlijk nog het meest teleurgesteld dat ze mij voor een Impostor aanzagen terwijl ik dat niet was.

Het is fijn om af en toe iets anders te doen online. Ik hou er van om mezelf en mijn leerlingen te verrassen., , , , , , , , ,